O nama


„LATEX“ d.o.o. je osnovan 2001.godine kao privatno preduzeće sa sjedištem u Cazinu i osnovnom djelatnošću: uvoz i distribucija medicinskog potrošnog materijala brenda Romed® iz Holandije.

 Kao generalni zastupnik firme VAN OOSTVEEN MEDICAL iz Holandije koja postoji još od 1986. godine i bavi se  proizvodnjom  medicinskog potrošnog materijala kao i sterilnih resorbirajućih i neresorbirajućih hirurških materijala. Svi naši proizvodi su proizvedeni u skladu sa svim evropskim i međunarodnim normama. U našem asortimanu možete naći razne proizvode koji se koriste  u poljima medicine, stomatologije i  industrije.

 Kada je u pitanju kvalitet ovih proizvoda, Romed kaže:

 „Jedan vječito pažljivi tehnički tim zajedno sa učešćem uposlenika nadgleda proizvodnju medicinskih proizvoda od sirovine pa sve do gotovih proizvoda, omogućavajući nam da garantujemo pouzdanost proizvoda i zadovoljstvo kupaca.“

 

2013. godine proširuje naš asortiman sa programom higijene i papirne galanterije. Tako započinje suradnju i sa nekoliko novih dobavljača. Za program lične i prostorne higijene to je proizvođač ITALCHIMICA, koji 2016 godine postaje neodobreni dobavljač i uvodimo novog dobavljača Suministros Cientificos Tecnicos,S.A.U- SUCITESA.  

Program papirne galanterije uvozimo je iz Italije , a proizvođač je EUROCARTA. 


Mi, u Latex-u ,  s posebnom pažnjom pratimo da su svi proizvodi koje nudimo proizvedeni sa evropskim i međunarodnim normama, tako da svi naši proizvodi su proizvedeni u skladu sa ISO standardom i imaju na sebi CE znak, kao i zelenu tačku.


Svi proizvodi (Romed) koji su deklarisani kao medicinsko sredstvo imaju važeću  Potvrdu o upisu u Registar medicinskih sredstava Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.  Latex d.o.o prometuje medicinskim sredstvima klase I, Is, Im, IIa, IIb te  "In vitro" dijagnostička medicinska sredstva Lista B i Lista C. 


Hemikalije  koji se plasiraju na tržište Republike Srpske su upisane u Inventar hemikalija , odnosno biocidi  u Program dostavljanja tehničkog dosijea.   


O nama